U kunt op deze website informatie vinden over de huisartsenpraktijk Medisch Centrum Oost en kunt u ook herhaalrecepten aanvragen, een online afspraak maken en een e-consult aanvragen.

SPOED HERHAALRECEPTEN AFSPRAAK MAKEN E-CONSULT UITSLAGEN

Praktijk gesloten

De huisartsenpraktijk is gesloten op: maandag 30 november 2020


Nieuws

Langere wachttijd telefoon

Op dit moment merken wij dat de telefoongesprekken met de assistentes gemiddeld langer duren, waardoor de wachttijden aan de telefoon kunnen oplopen. Dit heeft onder andere te maken met het bespreken van de corona gerelateerde voorzorgsmaatregelen.

Tussen 08.00 uur en 08.30 uur hebben wij extra assistentes aan de telefoon om u sneller te kunnen helpen. U kunt dan meestal nog een afspraak voor diezelfde dag maken.
Tevens kunt u zelf buiten onze openingstijden met behulp van het patiëntportaal een afspraak op het spreekuur maken, danwel een vraag aan huisarts/assistente stellen. Hiervoor dient u wel eerst een account aan te maken, vanaf eind dit jaar heeft u met dit account ook inzage in uw dossier

Griepvaccinatie en pneumokokken 2020

Nalevering griepvaccins komen begin december binnen!
Begin december krijgen wij een nalevering van de griepvaccins. Degenen die de griepprik nog niet hebben gekregen doordat er tekort was, of op de wachtlijst staan, worden binnenkort opgeroepen.

Nieuw dit jaar is het pneumokokkenvaccin. Dit vaccin is voor iedereen geboren tussen 1941 -1947. Longontsteking is de meest voorkomende ziekte door pneumokokken bij mensen van 60 jaar en ouder. Voor meer informatie over de griepprik en/of pneumokokken zie de site van het RIVM of thuisarts.nl.

Nieuw patiëntportaal

Sinds kort kunt u gebruik maken van onze patiëntomgeving (portaal) om 24 uur per dag gemakkelijk herhaalmedicatie te bestellen, afspraken te maken via de webagenda of eConsulten aan te vragen. Vanaf het najaar kunt u ook uw dossier online inzien. Al deze functies zijn daarnaast toegankelijk via de bijbehorende app ‘uw zorg online’.
Maak een account aan via onderstaande link. Nadat wij uw gegevens gecontroleerd hebben, kunt u aan de slag. Voor extra informatie zie de handleiding patiëntportaal.

huisartsenmedischcentrumoost.uwzorgonline.nl

8 weekse hardloopcursus Mindful Fit MCO

Mindful Fit start op 21 september, de vervolgdata zijn 28 september, 5, 19 en 26 oktober en 2, 9 en 16 november, van 19:00 tot 20:00 uur bij Medisch Centrum Oost.
Mindful hardlopen is lopen vanuit ontspanning. De focus ligt op ademhalingsoefeningen en het voelen en luisteren naar je grenzen. In onze huidige maatschappij zijn we gericht op het leveren van prestaties, waardoor we soms de neiging hebben om signalen van ons lijf te negeren en ons vermannen om het doel te behalen. Daar is niets mis mee, maar kun je hetzelfde doel ook behalen terwijl je ontspannen loopt? Kun je genieten van de omgeving, de prachtige luchtwolken, ruik je de regenbui en hoor je de vogels fluiten terwijl je hardloopt?


Veel onderzoeken ondersteunen de positieve effecten van regelmatig hardlopen op onze gezondheid. Het is effectief gebleken bij stress, overspannenheid en burn-out. Door hardlopen komen er stofjes vrij die er voor zorgen dat je er weer zin in krijgt, in het nemen van initiatieven en het maakt tevens blij.

Mindfulness is luisteren naar je lijf en je ademhaling. Je traint jezelf in het toelaten van allerlei gedachten, zonder dat je er in mee gaat of er iets mee moet. Het gaat over bewustwording en het herkennen en respecteren van je grenzen.

De POH-GGZ van huisartsenpraktijk Medisch Centrum Oost (MCO) begeleidt de 8-wekelijkse hardloopcursus Mindful Fit. De cursus is bedoeld voor patiënten die staan ingeschreven bij MCO.

Meer informatie en/of aanmelding (tot 7 september 2020): de POH-GGZ (Nicole Kruyning) is per e-mail bereikbaar: nicole@medischcentrumoost.com.

Prikpunt MCO gesloten!

MCO is vanaf heden gesloten als prikpunt. U kunt voor bloedafname dagelijks terecht in: Hoorn, Dijklanderzkh van 07.15 – 17.00. Apotheek de Korenbloem Zwaag van 08.30 – 09.00. Het streekpunt Hoogkarspel van 08.30 – 09.00. Dorpshuis Het Centrum Venhuizen van 08.30 – 09.00. Voor andere locaties zie de site van het DCWF.

Uitslag patiënttevredenheidsonderzoek 2019

In de maand november van 2019 heeft in de huisartsenpraktijk een patiënttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden met het meetinstrument de CQI vragenlijsten. De huisartsenzorg van Medisch Centrum Oost kreeg een gemiddelde van 8,6. Als verbeterpunt kwam naar voren het kunnen verstaan van gesprekken aan de balie in de wachtkamer. De verbeteracties zijn inmiddels in gang gezet. Wij bedanken iedereen die aan dit onderzoek heeft meegewerkt.
Wilt u uw ervaring of waardering delen óver de huisartsenzorg van Medisch Centrum Oost dat kan ook op onderstaande link:
https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/huisartsenpraktijk-medisch-centrum-oost-huisartsen-oosterblokker-3034191

Wachtlijst voor nieuwe patiënten

De praktijk is weer open voor het inschrijven van nieuwe patiënten. Kijk voor meer informatie bij ‘inschrijven’ onder het kopje praktijkinformatie of neem contact op met de assistente.

arts in opleiding tot specialist (aios)

In het kader van de vervolgopleiding tot huisarts volgt de heer J. Blauw, arts, de huisartsstage in onze praktijk van:
1 september 2020 tot 1 september 2021
Een arts in opleiding tot specialist heeft het artsenexamen afgelegd en heeft de volledige bevoegdheid om de geneeskunde uit te oefenen.

met vriendelijke groet,
A.E. Meijer en A.J.M. Bos, huisartsen

Preventie consult

Suikerziekte, hart- en vaatziekten en nierschade komen veel voor. Als u een van deze ziektes krijgt, kan dat grote gevolgen voor u hebben. Hoe ouder u wordt hoe groter het risico is dat u suikerziekte, hart- en vaatziekten of schade aan de nieren krijgt. Medisch Centrum Oost is gestart met het uitnodigen van mensen die het lopend jaar 50 worden en opvolgend met 5 jaar.
Bij dit onderzoek kijken we hoe groot de kans is dat u een van deze ziekten krijgt. En we geven u advies om te zorgen dat het risico kleiner wordt of klein blijft. Het PreventieConsult is wetenschappelijk onderbouwd.
Meer informatie over het risico op suikerziekte, of hart- en vaatziekten en nierschade kunt u vinden op de volgende websites: www.thuisarts.nl, www.persoonlijkegezondheidscheck.nl.