Mindful Fit start op 21 september, de vervolgdata zijn 28 september, 5, 19 en 26 oktober en 2, 9 en 16 november, van 19:00 tot 20:00 uur bij Medisch Centrum Oost.
Mindful hardlopen is lopen vanuit ontspanning. De focus ligt op ademhalingsoefeningen en het voelen en luisteren naar je grenzen. In onze huidige maatschappij zijn we gericht op het leveren van prestaties, waardoor we soms de neiging hebben om signalen van ons lijf te negeren en ons vermannen om het doel te behalen. Daar is niets mis mee, maar kun je hetzelfde doel ook behalen terwijl je ontspannen loopt? Kun je genieten van de omgeving, de prachtige luchtwolken, ruik je de regenbui en hoor je de vogels fluiten terwijl je hardloopt?


Veel onderzoeken ondersteunen de positieve effecten van regelmatig hardlopen op onze gezondheid. Het is effectief gebleken bij stress, overspannenheid en burn-out. Door hardlopen komen er stofjes vrij die er voor zorgen dat je er weer zin in krijgt, in het nemen van initiatieven en het maakt tevens blij.

Mindfulness is luisteren naar je lijf en je ademhaling. Je traint jezelf in het toelaten van allerlei gedachten, zonder dat je er in mee gaat of er iets mee moet. Het gaat over bewustwording en het herkennen en respecteren van je grenzen.

De POH-GGZ van huisartsenpraktijk Medisch Centrum Oost (MCO) begeleidt de 8-wekelijkse hardloopcursus Mindful Fit. De cursus is bedoeld voor patiƫnten die staan ingeschreven bij MCO.

Meer informatie en/of aanmelding (tot 7 september 2020): de POH-GGZ (Nicole Kruyning) is per e-mail bereikbaar: nicole@medischcentrumoost.com.