De eerste ronde vaccinaties is gepland op zaterdag 17 april, de tweede op zaterdag 26 juni

Op verschillende fronten wordt inmiddels gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:

  • mensen geboren in 1956 t/m 1960
  • Twee groepen patiĆ«nten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie: (deze groep is tot nader order uitgesteld)
    • mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren in 1956 t/m 2002 (18 – 64 jaar)
    • mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren in 1956 t/m 2002 (18 – 64 jaar)

De patiƫnten geboren in 1956 t/m 1960 zullen van ons een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie, na de vaccinatie volgt een kwartier observatie, daarna mag u weer gaan. We hebben de vaccinatie verdeeld in tijdvakken, op uw uitnodiging staat wanneer we u verwachten.

Heeft u vragen over de vaccinatie, kijk dan eens bij de veelgestelde vragen of uw vraag daar misschien tussen staat. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u ons telefonisch of via het patientportaal een vraag stellen.

Wil u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.