Mindfulness vanuit je huis én begeleiding vanuit het MCO

Medisch Centrum Oost nodigt je uit om mee te doen met de cursus Mindfulness. Je werkt met een online module Mindfulness van Therapieland die bestaat uit een groot aantal oefeningen. En wordt ondersteund door Nicole Kruyning, onze psycholoog, met wekelijkse online bijeenkomsten. Hier kun je vragen stellen, worden oefeningen toegelicht en extra oefeningen aangeboden. Onze ervaring is dat wanneer je een cursus samen start de kans groter is dat je deze ook afmaakt en tot positieve resultaten leidt.

Bewezen is dat door het regelmatig beoefenen van mindfulness je stress vermindert. Daarnaast zorgt het ervoor dat je minder piekert, somber of angstig bent. Uiteindelijk zijn deze klachten namelijk ook een soort automatische patronen. Verder is gebleken dat mindfulness je concentratie verhoogt. Mindfulness vergroot je inlevingsvermogen in anderen, je mogelijkheid om liefdevol te zijn waardoor je relaties verbeteren (met je partner, maar ook met vrienden en collega’s). Mindfulness vergroot ook je creativiteit, aangezien er andere hersendelen geactiveerd worden. En ook niet onbelangrijk het heeft een positief effect op je bloeddruk en je gemiddelde hartslag gaat omlaag en het hormoon dat voor stress zorgt, cortisol, neem af.

Wat kost het je behalve enthousiasme om mee te doen? Door elke dag te oefenen kun je andere patronen aanleren. Onze inschatting is dat je elke dag ongeveer een half uur hiermee bezig bent. Naast de wekelijkse gezamenlijke bijeenkomst op maandagavond van 19:30 tot 20:15 uur.

Start is 22 februari, van 19:30 – 20:15 uur. (vol)

De eerste cursus is volgeboekt. Omdat er nog veel animo is, wordt gestart met een tweede groep. Deze start woensdag 3 maart van 9:00-9:45.

Als je mee wilt doen, geef je dan per mail: nicole@medischcentrumoost.com (dan volgt een mail met meer informatie)