Op 6 februari start Nicole Kruyning van MCO, met een reeks Ontspanningsavonden.

Ontspannen: wat betekent dat voor jou?
In welke mate we behoefte hebben aan ontspanning en op welke manier is voor iedereen verschillend. Wat wel overeenkomt is dat het gaat over tot rust komen in lichaam én geest. Dat kan door wandelen, netflixen, yoga, sporten etc. Er zijn veel manieren om tot rust te komen.
Tijdens de dag bouwen we spanning op en soms staan we zelfs al gespannen op, dan staan we gelijk ”aan”. Er zijn twee soorten spanning: bewust en onbewust.
Bewuste spanning is bijvoorbeeld problemen op je werk, zieke kinderen, ergens op tijd moeten zijn etc. Over het algemeen is dit kortdurende spanning, met een eind. Met andere woorden, als het voorbij is, kom weer bij en ben je weer in balans.
Onbewuste spanning wordt o.a. veroorzaakt door je manier van denken, omdat je bijvoorbeeld veel moet van jezelf. Of je hebt de neiging om je heel druk te maken als de dingen niet lopen zoals jij ze had bedacht. Of je trekt je dingen snel persoonlijk aan.

Tijdens de avonden ga je oefenen met het terugbrengen van je aandacht aan de hand van een thema.

Digitale sessies, vanuit je eigen bank of bed
De lessen worden 2x per maand digitaal gegeven, dus lekker vanuit je eigen huis. De les duurt ongeveer 45 minuten en bestaat uit verschillende soorten meditaties en oefeningen.
Ervaring is niet nodig, wel dat je Teams op je mobiel/laptop of tablet hebt staan.

Wanneer en opgeven per mail
6 en 20 februari, 6 maart en 20 maart, 3 april en 24 april, 8 mei en 22 mei, 5 en 19 juni, van 19:45 – 20:30 uur.

Mogelijk kun je niet alle data meedoen. Laat je hierdoor niet weerhouden om mee te doen of later in of uit te stappen.

Doe je mee? Stuur een mail naar nicole@medischcentrumoost.com.