Wij werken als huisartsenpraktijk mee aan een onderzoek over herstel na kanker, gezien we weten dat dit een hele uitdaging kan zijn. Wij proberen u daar op dit moment zo goed mogelijk bij te ondersteunen, met dit onderzoek kunnen we kijken op welke manier we dit het beste kunnen doen. Daarnaast wordt ook gekeken hoe een online programma hierbij een aanvulling kan zijn.

Het onderzoek wordt gedaan onder patiĆ«nten die minimaal 6 weken tot maximaal 3 jaar geleden de laatste behandeling (bestraling, chemotherapie, operatie) voor kanker succesvol hebben afgerond. Of als u onder onder ‘watchful waiting’-observatie staat (dit is een optie voor bijvoorbeeld mensen met prostaatkanker).

Is dit voor u van toepassing en heeft u interesse om mee te werken aan het onderzoek of wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie kunt ook kijken op: https://www.ou.nl/web/herstel-na-kanker/informatie-voor-patienten. Of contact opnemen met de onderzoekers: per mail op herstelnakanker@ou.nl of per telefoon 045 576 2384 (Michelle Smits) en 045 576 2259 (Jessie van der Velden).

Anouk Meijer en Annie Bos, uw huisartsen