In januari start Nicole Kruyning, de POH GGZ van MCO, met een reeks avonden Ontspannen door meditatie.

Ontspannen: wat betekent dat voor jou?
In welke mate we behoefte hebben aan ontspanning en op welke manier is voor iedereen verschillend. Wat wel overeenkomt is dat het gaat over tot rust komen in lichaam én geest. Dat kan door wandelen, netflixen, yoga, sporten etc. Er zijn veel manieren om tot rust te komen.
Tijdens de dag bouwen we spanning op en soms staan we zelfs al gespannen op, dan staan we gelijk ”aan”. Er zijn twee soorten spanning: bewust en onbewust.
Bewuste spanning is bijvoorbeeld problemen op je werk, zieke kinderen, ergens op tijd moeten zijn etc. Over het algemeen is dit kortdurende spanning, met een eind. Met andere woorden, als het voorbij is, je weer kunt bijkomen en ben je weer in balans.
Onbewuste spanning wordt o.a. veroorzaakt door je manier van denken, omdat je bijvoorbeeld veel moet van jezelf. Of je hebt de neiging om je heel druk te maken als de dingen niet lopen zoals jij ze had bedacht. Of je trekt je dingen snel persoonlijk aan. Of je hebt het idee dat je dagen voorbij vliegen en dat je er geen tijd is voor jou.

Tijdens de avonden is er aandacht voor beide soorten spanning en ga je oefenen met het terugbrengen van je aandacht.

Digitale sessies, vanuit je eigen bank of bed
De lessen worden digitaal gegeven, dus lekker vanuit je eigen huis. De les duurt ongeveer 45 minuten en bestaat uit verschillende soorten meditaties en oefeningen.
Ervaring is niet nodig, wel dat je Teams op je mobiel/laptop of tablet hebt staan.

Wanneer en opgeven per mail
Start is op maandag 10 januari om 19:45 uur.
Vervolgdata zijn 17 januari, 24 januari, 31 januari, 7 februari, 14 februari, 28 februari, 7 maart, 14 maart en 21 maart.
Je geeft je op voor een serie van 10 lessen en tussendoor kun je ook altijd nog instappen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Doe je mee? Stuur een mail naar nicole@medischcentrumoost.com