Op maandag 18 september starten we weer met een reeks Ontspanningsavonden op basis van mindfulness. Dit houdt in dat de oefeningen gebaseerd zijn op de volgende principes: oordeel loos kijken, een open houding, geduld, vertrouwen, zonder streven, acceptatie en loslaten.

De cursus is een combinatie van lichamelijke ontspanningsoefeningen, meditatie en visualisaties. Ervaring is niet nodig.

Net als bij sporten en andere activiteiten geldt: Oefening baart kunst. Door elke keer weer tijd voor jezelf te maken en te voelen wat er te voelen valt, kun je je lichaam uitnodigen om te ontspannen.

De data: maandag 18 en 25 september & 2, 9, 16, 23 en 30 oktober 2023, van 19:45 tot 20:30 uur.

Benodigdheden: smartphone, tablet of computer met TEAMS geïnstalleerd. Oortjes of een headset zijn erg fijn (uit eigen ervaring). En een rustige omgeving zodat je je kunt terugtrekken en niet gestoord kan worden.
Veel oefeningen kun je liggend doen, maar ook zittend. Zorg in ieder geval dat je het warm hebt, een kussentje en deken bij de hand en dat je gemakkelijke kleding aan hebt.

Doe je mee? Stuur dan een bericht naar nicole@medischcentrumoost.com
Ter bevestiging ontvang je van mij een TEAMS linkje, die je elke keer kunt gebruiken om je aan te melden tijdens de cursusavonden.